29 d’abr. 2011

Les AMPAS de les escoles França i El Vapor sumen esforços per reclamar una millor planificació escolarLes dues entitats no volen bolets en cap centre educatiu de la ciutat.

L’Associació de Pares i Mares de l’Escola França i la d’El Vapor s’han posat d’acord aquesta setmana per fer front a la intenció de posar bolets en aquest dos centres educatius. Les dues AMPAS reclamen un millor planificació escolar i fer més escoles a la ciutat. Malgrat ser col·legis de dues línies es veuen forçats a acollir més estudiants per culpa d’una mala previsió de les autoritats educatives.


Escola França

Actualment, l’escola França té un bolet de 8 alumnes a cinquè de primària. Aquest petit grup ocupa la biblioteca del centre i hi ha la previsió que aquesta situació es mantingui el curs vinent per poder acollir a possibles més alumnes a causa de la matricula viva.

Pel proper curs 2011-2012 s’ha anunciat la creació d’una aula addicional complerta de P3, passant a tenir de dues a tres classes. Aquesta situació s’ha assumit des de la Direcció de l’Escola França amb molta diligència i, amb l’acord del Claustre de Mestres, s’està treballant per poder assegurar la integració d’aquest nou grup a tota la dinàmica educativa del centre fet que passa per ocupar la sala de psicomotricitat que fins aquest curs disposava l’escola.

Així doncs, l’Escola França haurà d’assumir el curs vinent 2011-2012 dos aules addicionals que comporta la no disponibilitat de dos espais destinats originalment a biblioteca i a sala de psicomotricitat. I en els cursos posteriors, la renuncia a un d’aquets espais: durant dos cursos més la sala de psicomotricitat i després sis més de la biblioteca (que corresponen els tres cursos de Parvulari i sis d’Educació Primària).


Escola El Vapor

Els alumnes de l’Escola El Vapor es troben des de fa quatre anys en barracons. Fa poc la Generalitat va anunciar que no tindria a temps les obres del nou edifici que havia de posar fi a aquesta situació de precarietat. A més de no tenir la nova escola acabada, ara l’Administració catalana vol augmentar el nombre de barracons per posar un altre bolet a P3.


Alternatives

Les dues entitats coincideixen a assenyalar que els bolets són el resultat d’una mala planificació escolar que s’arrossega des de fa massa anys i reclamen que a Terrassa es facin més escoles. En aquest sentit, consideren necessari que es faci l’escola coneguda com Annex 34, que evitaria l’existència de bolets tant al França com a El Vapor.


Les dues AMPAS no volen bolets ni a les seves escoles, ni a cap altre centre educatiu, sinó escoles dignes per a tots els alumnes i on el professorat pugui fer la seva tasca docent en bones condicions.

Nota: Aquest manifest va ser fet públic com a nota de premsa en data 15 d'abril de 2011.

8 comentaris:

 1. Ja n'estareu contents del maltractamen psicològic que esteu fent als que són bolet. Es que no us adoneu?

  ResponElimina
 2. Benvolgut/da,

  Segur que estàs molt enfadat/da. Tens tota la raó per estar-lo. A nosaltres també ens està passant el mateix i per això hem decidit lluitar per canviar una situació injusta per a tothom.

  Pensem que no és just per als nens que actualment estant en barracons a El Vapor perllongar la seva situació de precarietat i condemnar-los a estar el proper curs encara més apretats en unes instal·lacions que ja no donen més de sí.

  Pensem que no és just que els nens que es matriculen aquest any no ho puguin fer en un cole en condicions. Probablement aquesta sigui la situació del teu nen o nena. Estem amb tu. Creiem que la millor situació és fer una nova escola, que ja està projectada i que es coneix amb el curiós nom d’Annex 34.

  On estaria millor el teu fill en un cole com cal o en la classe de plàstica del França? T'agradaria que el teu nen fes psicomotricitat en una escola amb gimnàs o en el pati enfangat de l'actual Vapor?

  La millor teràpia contra el maltractament psicològic es parlar davant d’una tassa de cafè. Ja que tant tu com nosaltres son víctimes, per què no quedem per xerrar una estona?

  ResponElimina
 3. Gràcies per les teves paraules. Escrius molt bé el guió i el tens ven après.
  Ara bé, no estem a un film americà que sempre acaba tot perfecte, estem en una situació de crisis i de retallades i sabeu molt bé de que va la pel.licula.
  La realitat és en la que estem. Voleu enviar a uns nens a barracons,sense projecte educatiu? i sense diners per fer una nova escola?
  No és justa la precarietat en la que esteu ara, reclamo i exigeixo que us acabin l'Escola d'una vegada, però no ens volgueu enviar a nosaltres als barracons, no ens enganyem.
  Que idealment ens voleu fer una escola nova? Gràcies. Toquem de peus a terra.

  Estic disgustat/da, trist/a i decebut/da, encara no estic enfadat/da.
  Està clar que el que més m'agrada és anar a la classe de plàstica del França o ocupar una de les moltes classe buides que quedaran en un inici al Vapor, és el que vaig posar en primera opció: ser bolet.

  A veure com acaba tot això, si al final ens em de veure junts, a veure com ho arregleu.
  Som victimes, SI, però unes més que les altres; Tu l'any vinent tens clar en quina Escola estaràs, Jo
  nomès tinc incertesa:
  o barracons sense projecte
  o una escola on no em volen i que espero que no ens senyalin

  LLuiteu per el que creieu, pero heu de saber que les vostres accions afecten a d'altres. Tot el que s'està parlant i esteu fent: Al final, al darrera nomès hi ha nens, els del bolet, a qui ningú
  pregunta, els que són la solució per uns i el problema per d'altres.

  ResponElimina
 4. Mas me vale no contestarte anonimo....VOLEN UNA ESCOLA DIGNE!!!!...no barracons amb una 3 linea..aixo es massa..

  ResponElimina
 5. Hola Anònim de P3,

  La nostra intenció no és menysprear a ningú, si no lluitar per una escola digne. Molts dels pares que ara estan al Vapor van estar en la teva situació d'angoixa quan no varen entrar en primera opció a l'escola que havien sol·licitat o no sabien a quina escola acabaria el seu fill/a.
  Per acabar, m'agradaria dir-te que tots els nens que el proper any entrin al Vapor seran nens de P3, sense distincions per part de les famílies que en formem part, hi hagi dues o tres línies. Però has d'entendre que en aquest moment nosaltres defensem els nostres interessos al igual que tu ho fas amb els teus. Que no hi hagi una correcte planificació per l'escolarització dels nens de Terrassa no és culpa nostra ni teva.

  Una mare del Vapor

  ResponElimina
 6. Anònim de P-3 només dir-te que jo i la gran majoría de pares que formem part del Vapor pensem igual que el company/a anterior, no volem menysprear a ningú i menos encara a criatures de 3 anys, l'unic que volem es que s'escoltin les nostres queixes i que tothom sàpiga lo malament que s'està fent la feina.
  Per altre part no patiu si entren els vostres fills, perque mai ningù sería capaç de fer distincions amb ells, jo crec que si hi ha algo que destaca de l'escola el Vapor es entre altres la bona gent que hi formem part, tenim la sort de ser una escola petita i això ens ha servit per coneixens millor i ser una gran pinya i confío que per ara això no canviarà.
  Salutacions

  Una mama de P-5

  ResponElimina
 7. Anem alerta quan parlem en nom de tots els pares i mares!! Ningú està autoritzat per fer-ho.I a l'escola som molts.

  ResponElimina
 8. Per Deu, jo no soc anonima, tinc nom i cognoms, i evidentment seguire lluitan pel que crec que es el millor per tots els nens.....tindre una escola amb condicions, a on si plou....tinguin un aula, un gignàs o una biblioteca per passar l'estona, sigui jugant, sigui fent el que fan els nens, que poguem veure teatre i actes sense sortir de l'escola, que puguin menjar tots plegats, però el que esta clarissim es que JO no discriminare a ningu, sigui bolet o no ho sigui, sigui nen, o sigui vell, tan m'es !!!!!!!!!!!!!!!!! I que consti que parlo en el meu nom. Montse Tarrés Nogueras, mama d'una nena de P-5.
  Bona nit a tothom.

  ResponElimina

Moltes gràcies per deixar-nos el teu comentari. Totes les aportacions són benvingudes.

L'adreça electrònica per adreçar consultes a l'Ampa és: ampavapor@gmail.com